CAPSA DE LLUM DE VIATGE

Ja fa temps que tenia ganes de compartir aquest recurs: una capseta de llum portàtil, molt fàcil de fer i econòmica. Fantàstica per a viatjar i portar amb vosaltres la màgia de la pedagogia de la llum.


És molt simple i ràpida de construir. Vaig trobar la idea al blog Play Trains i us puc assegurar que és un èxit.
Material necessari

  • Capseta Glis de Ikea. Jo he fet servir la blanca, però les de colors queden igualment bé. En ser de plàstic translúcid va de meravella!
  • Llums adhesives per a armaris. Acostumen a funcionar amb piles i es poden aconseguir a moltes botigues. Recomano que siguin leds. També es poden trobar llumetes resistents a l'aigua, així podem fer que la nostra capseta de llum també sigui útil a la piscina, a la platja... 
  • Paper d'alumini.
  • Cinta adhesiva.


Perquè reflexi millor la llum, podeu embolicar els voltants de la capsa amb paper d'alumini. Podeu fer servir cinta adhesiva per a enganxar els extrems.


Una vegada fet això es fiquen les llums a l'interior de la capsa i ja la tenim enllestida. Les encenem, tanquem la tapa i llestos! Tan fàcil i tan ràpid!



Jo he aprofitat una altra capseta per a guardar els elements preferits per a les creacions. He escollit:
  • Culleretes de plàstic, de colors, comprades a un basar. 
  • Glaçoneres en forma d'estrella, comprades a un basar. Hi ha de mil formes i colors!
  • Pedretes de colors, translúcides, comprades a un basar. Amb aquestes pedretes també ens encanta fer el joc de llençar-les a la piscina i bussejar per a caçar-les. A en Jan li agrada posar les seves pròpies normes i no sé com s'ho fa que sempre les va variant i acaba guanyant ell! Jejeje!
  • Discos de colors, de la botiga Jugar i Jugar. El que més m'agrada d'aquest material és que, en portar el cèrcol metàl·lic, dóna peu a jocs magnètics, si s'hi incorporen imants. 



A una altra capsa porto el joc Power Clix i el Magna Tiles, també de Jugar i Jugar. Dos jocs magnètics de construcció que resulten increïbles damunt la taula de llum. 


E... voilà! Una senzilla capsa de llum per a fer les delícies de les nits d'estiu. Si feu vàries capsetes de llum també les podeu aprofitar per a crear blocs de construcció lluminosos. En aquest cas, el paper d'alumini poseu-lo només a la base de la capsa, així no taparà els costats.

I una recomanació: recordeu de portar piles de recanvi per si de cas!


Comentaris

  1. És genial! moltes gràcies per compartir-ho!!!!
    No només serà la taula de llum de viatge; a casa també la farem servir!

    ResponElimina
  2. Gràcies Gemma! M'encanta que ho puguis aprofitar, ja explicaràs!

    ResponElimina
  3. Mare meva!!! Avui no dormo mirant el blog. Jo acabo de demanar un suport i un fluorescente de llum negra pel meu aniversari perqué em fascina el tema de la llum i els colors.Però aquesta idea de fer-la portátil m'ha encantat. Gràcies

    ResponElimina
  4. M'ha agradat molt, estava buscant una taula de llum per fer un regal escolar i aquesta m'ha anat molt be!

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars