Tots tenim talent si sabem com descobrir-lo

Novament, el programa "Redes para la ciencia" ens deixa una fantàstica entrevista d'Eduard Punset, realitzada a Ken Robinson.

Aquest capítol, titulat "Los secretos de la creatividad" ens proposa un viatge a través de la creativitat de la mà de Ken Robinson, qui explica que tots podem ser creatius, però que no sabem. Robinson proposa crear entorns que ens permetin desenvolupar la nostra creativitat, però no només a l'escola, sinó a la societat en general. 

L'ésser humà té una gran imaginació, amb la qual podem recrear moments passats, sentir empatia... la creativitat és el resultat del fer treballar aquesta imaginació. A més a més, ser més creatius podria ajudar-nos a enfrontar i solucionar els problemes que ens trobem en el dia a dia. 

A l'hora de ser creatius, sovint, ens equivoquem, i aquest errors ens porta a una nova idea. L'equivocació és necessària per continuar endavant. Robinson explica que aprendre a ser creatius és igual d'important que aprendre a llegir però que a la nostra societat no se li dóna tanta importància.  Afegeix, també, alguns "ingredients" indispensables per a ser creatius:
  •  Escollir bé allò que ens motiva (cosa que Ken Robinson anomena "element". El nostre element és aquella activitat que ens motiva).
  • Dedicar-shi amb passió, ja que la passió és el motor de la nostra societat.
  • Ser disciplinaris per anar millorant.
  • Arriscar, llençar-se encara que ens equivoquem.

Trobem una errada en la nostra manera de pensar. Creiem que ser creatiu vol dir ser espontani i realitzar la primera cosa que se'ns passa pel cap; però la creativitat és un procés en el qual s'han de tenir idees originals amb valor.

Un vídeo de 30 minuts molt recomanable.Comentaris

Entrades populars