ELS MINI MONS ("Small worlds")

Els Mini Mons (en anglès "small worlds") són unes provocacions al joc que estan estretament lligades amb el joc simbòlic, però en lloc de ser els infants les persones protagonistes de les accions del joc, ho són els ninots o les figures a les quals fan cobrar vida. És un joc que està completament relacionat amb les casetes de nines (i els derivats PinyPon, Playmobil...). Més enllà de les casetes, els Mini Mons ofereixen tantes possibilitats de joc com la persona que els dissenyi.

Consisteix en la representació de diferents escenes de la vida real, però a escala petita, barrejant elements naturals amb jocs i ninots en miniatura.

A més a més, també constitueix un espai de joc sensorial, ja que s'hi poden combinar una gran quantitat de materials, i fins i tot convertir-lo en un joc científic. 

Es pot fer servir material de qualsevol tipus, no es necessita un gran pressupost, només una mica d'imaginació i ganes de crear i reciclar. 

Veiem alguns exemples:

A: Two Daloo
Una proposta de la granja, barrejant elements com l'aigua, la sorra i les llegums amb animals i vehicles de plàstic, material reciclat i pasta de sal.
A: Play through the day
El jardí dels insectes.
A: My small Potatoes
Com crear un aquari. A la web surten tots els passos per a crear hàbitats d'animals marins.

A: Roar Sweetly
Senzillament fantàstic! Com he dit, una mica d'imaginació i un Mini Món muntat! A la pàgina web trobareu una descripció detallada dels passos que van seguir per confeccionar-lo.
A: Play, Create, Explore
Una proposta per jugar amb les fases de creixement de la granota.
A: Bon Bon Break
També podem fer servir la taula de llum per a crear mons fantàstics.

A: At home with Ali
Una fantàstica platja a una galleda.
A: In Lieu of Preschool
L'Antàrtida a la banyera de casa, això sí que és tenir imaginació!
Anònim, trobat a Pinterest.
Paisatge lunar.

A: Play, Create, Explore
L'oceà a l'aigüera.
Anònim, trobat a Pinterest.
Reciclant calaixos vells.

Ja veieu què senzill. Trobareu més exemples als següents enllaços:






A gaudir-los i a "Minimundejar" molt!


Comentaris

  1. Hola Jenny
    He descobert fa poc el teu blog i m'encanta!
    M'agrada aquesta combinació de tractar críticament qüestions educatives alhora que argumentes les teves raons amb exemples pràctics i útils a l'aula. Hi estic enganxada, a banda de que m'identifico amb moltes de les teves opinions.
    M'agradaria compartir amb tu un parell de premis que han arribat al meu blog. Si et ve de gust pots recollir-los a http://marta345.blogspot.com.es/2015/01/un-parell-de-premis.html
    Salutacions!
    Marta / TresQuatreiCinc

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Marta!! Com veus, ja he repartit els premis! Poso el teu blog a la llista d'inspiracions! Una abraçada!

      Jenny

      Elimina
  2. M'encanta aqquesta entrada! A casa, he muntat als meus fills més d'un escenari de joc i els encanta! Em copiaré algunes idees d'aquí! Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. És fantàstic el potencial del joc! I amb els mini móns es poden fer meravelles! Una abraçada!

      Elimina

Publica un comentari a l'entrada

Entrades populars