FET A MÀ

Ja fa temps vaig comprar unes fustes per veure què sortia. Els resultats van ser molt senzills i llavors vaig començar a buscar materials que s'havien fet a mà i que oferia als infants. Materials que havien estat realitzats per diferents mans familiars o per mi mateixa. 

És una reflexió que faig sempre als grups de mestres i famílies que em trobo en el camí. Sovint es queixen de l'alt cost dels materials de qualitat; i llavors els faig la reflexió que no hi ha més qualitat en un material que quan es fa amb les pròpies mans.

Unes fruitetes de ganxet sempre ofereixen un tacte molt més agradable que les de plàstic:


Materials de fusta, de ganxet, de roba... Ara que amb l'estiu podem gaudir de més estones per a la creació i la construcció.

Una capsa de qualsevol cosa pot trobar un altre ús si es folra amb trossos de paper d'embalar i una mica de cola. Un toc de vernís perquè quedi més lluent i resistent:


I dintre de la capsa, peces geomètriques. Poden ser peces geomètriques o peces per a crear móns imaginaris:
 

Uns llistons de fusta poden inspirar-se en els llistons de Montessori, però sense color. Poden servir per a construir, per a calcular, per a descomposar nombres...:
Uns cilindres de fusta també poden servir per a diverses coses, guardats en una capsa reciclada i decorada amb paper de diari:

Nines de feltre o de roba:Una capsa metàl·lica de caramels, un cop buida i pintada, pot servir per a guardar la cançó del peix peixet... o altres coses:
De vegades les joguines ens agraden, però són massa estereotipades i sobre-estimulants. Una torre de cubs que s'encaixen, feta de cartró però amb dibuixos de la tele, un cop folrada amb trossos de paper de diari pot oferir una fantàstica alternativa per a apilar, fer camins o fins i tot casetes:

I unes fustes ben retallades ens poden oferir materials meravellosos per a fer matemàtiques o simplement jugar:Ingredients:Temps, paciència i descobrir potencialitats i habilitats pròpies. 

Us desitjo unes bones creacions i construccions d'estiu!

Comentaris

Entrades populars